س
خواص خار مریم
دوست باوفای کبد
گیاه خارمریم یکی دیگر از گیاهان دارویی است که از آن برای درمان و پیشگیری از بیماریهای کبدی استفاده میکنند. این گیاه از آنجا که ترکیبی به نام سیلیمارین دارد، میتواند در کاهش میزان جذب چربی به ویژه چربی بد (LDL)، تریگلیسیرید و کاهش جذب کلسترولموثر باشد.
به همین دلیل بسیاری از درمانگران، این گیاه را از جمله موثرترین گیاهان دارویی برای درمان کبد چرب میشناسند و مصرف دم نوش یا خشک این گیاه همراه غذا را در این زمینه موثر میدانند. مصرف این گیاه با مشورت متخصص طب سنتی میتواند به بهبود عملکرد کبد کمک کرده و سرعت تولید دوباره سلولهای کبدی را افزایش دهد.
گیاه خار مریم بومی مناطق مدیترانه بوده، و عصاره آن قرنهاست که به عنوان تقویت کننده کبد شناخته شده است و گیاه شناسان حدود 2000 ویا ۴۰۰۰ سال است که از دانههای آن برای درمان بیماریهای مزمن کبدی و محافظت از کبد در مقابل سموم استفاده میکنند.
عصاره گیاه میلکتیستل دارای ماده موثره سیلی مارین میباشد که امروزه در ایالات متحده آمریکا در طب جانشین و مکمل متداولترین فرآورده مصرفی برای بیماران کبدی میباشد
خواص چای کوهی
گياه شناسي
چاي كوهي بمقدر زياد در آمريكا و اروپا پرورش مي يايد و معمولا بصورت خودرو در ميان مزارع گندم و ذرت يافت مي شود . چاي كوهي در اروپاو آمريكا بنام سنت جونز شهرت دارد و مدتي است كه بسيار معروف شده است .
جالب است بدانيد كه روغن چاي كوهي براي مدت سه قرن در انگلستان تنها داروي زخم ها بوده است .
چاي كوهي در ايران در دامنه كوههاي البرز ،كرج ،چالوس و مازندران و نقاظ غرب ايران به حد زياد مي رويد .
در اروپا نانوائيها اين گياه را خوب مي شناسند زيرا كمي از آنرا به در اضافه مي كنند كه نان را بهتر و خوش طعم تر مي كند .
گلهاي چاي كوهي برنگ سفيد يا زرد مي باشند كه در بالاي ساقه بصورت مجتمع بچشم مي خورد . اين گلها كمي معطر و داراي بوي مخصوصي مي باشد . ميوه چاي كوهي بشكل كپسول است .
خواص داروئي:
از نظر طب قديم ايران اين گياه گرم و خشك است .ماده قرمز رنگي كه در برگهاي چاي كوهي وجود دارد وبا فشار دادن برگها از آن استخراج مي شود براي التيام زخم ها و درمان سوختگي ها بكار مي رود .
براي تهيه جوشانده و يا دم كرده اين گياه بايد حدود يك قاشق چايخوري برگ و گل خشك گياه را در دو فنجان آب جوش ريخته و آنرا آنقدر بجوشانيد تا يك فنجان باقي بماند سپس آنرا مصرف كنيد .
بطور خلاصه مي توان به مورد زير اشاره كرد :
1)ضد كرم معده و روده مي باشد.
2)ادرار آور وقاعده آور است .
3)گرفتگي صدا را باز مي كند و خلط آور است.
4)براي درمان مرض كزاز بكار مي رود.
5)اگر برگ آنرا بصورت پودر داروريد و روي زخم هاي عميق و متعفن بپاشيد اين نوع زخم ها را خوب مي كند.
6)درمان كننده اسهال و اسهال خوني است .
7)براي درد دنبالچه بهترين دارو است .
8)اگر مشكوك به خونريزي مغزي هستيد و يا احتمال خونريزي مغزي وجود دارد حتما از اين دارو استفاده كنيد .
9)ضعف جنسي را درمان مي كند.
10)درمان كننده بيماري مننژيت است .
11)براي درمان فلج بكار مي رود .
12)سياه سرفه را از بين مي برد.
13)درد پشت و گردن و خشكي گردن را درمان مي كند .
14)براي كم خوني مفيد است .
15)چاي كوهي اشتها را باز مي كند بنابراين مي توان آنرا به بچه ها و افراد مسن كه اشتها ندارند داده می شود.
16)ضد افسردگي مي باشد .
17)درمان كننده بيخوابي است .
18)در درمان سرماخوردگي معجزه مي كند .
19)براي درمان تب و اثر نيش سمي حشرات بكار ميرود.
و بالاخره با تحقيقات جديدي كه دانشمندان روي اين گياه معجزه آسا انجام داده اند و دريافته اند دريافته اند كه چاي كوهي مي تواند ويروسها را از بين ببرد و حتي روي ويروس بيماري AIDS نيز اثر دارد. مدتي است كه بيماران مبتلا به ايدز ازاين گياه استفاده ميكنند كه سيستم دفاعي بدن آنها را تقويت كرده وبيماري را تخفيف مي دهد .
دانشمندان مدتي است كه روي اثر چاي كوهي بر روی سرطان خون تحقيقات دامنه راشروع كرده اند و به نتايج درخشاني دست يافته اند .
همانطوريكه قبل گفته شد اين دارو اثر بسيار خوبي بر روي افسردگي دارد البته اگر سه روز متوالي از اين دارو استفاده شود حالات افسردگي را از بين برده بيخوابي را مداوا مي كند و بيماران اعتماد بنفس خود را باز مي يابند . به صورت دم کرده و در گاهی از اوقات برای مرحم زخمها به کار میرود.
خواص چغندر ) لبو(
میزان کالری برگ این گیاه در ۱۰۰گرم ۳۰ می باشد
خام لبو به اندازه عسل خاصیت دارد . درمان بی دریغ رعشه است . درد مفاصل و نقرس را درمان می کند . خوردن آب برگ این گیاه مسکن سر درد و دندان درد است . و آنها ی که از شوره مو رنج می برند علاج ناراحتی خود را در این گیاه خواهند یافت .
گیاه شناسان قدیم ایران بیخ مرا از دسته میو ه ها و سبز یها جدا کرده و جزو هو یجها شمرده اند ولی برگ من در دسته سبز یها ست . برگ من سحر گاه بی مزه و شامگاه شیرین می شود . زیرا در روز با کمک نور آفتاب قند می سازم و شب بتدریج آنرا جهت ذخیره به بیخ خود که انبار من است می فرستم و به همین جهت است که اگر بر گ مرا صبح بچینند و میل نمایید جزء سبز یها ی حنک بوده و عصر خنکی کمتری دارم و خیلی متاسفم که شما نمی توانید برگ و بیخ مرا خام خام میل نمایید .
توجه داشته باشید لبو به هضم غذا کمک می کند و التهاب معده را فرو می نشاند مفید ترین اعضای این گیاه برگ و ساقه آن و سپس بیخ آن که پخته آن لبو نام دارد .
خام لبو به اندازه عسل خاصیت دارد . درمان بی دریغ رعشه است . درد مفاصل و نقرس را درمان می کند . خوردن آب برگ این گیاه مسکن سر درد و دندان درد است . و آنها ی که از شوره مو رنج می برند علاج ناراحتی خود را در این گیاه خواهند یافت .
گیاه شناسان قدیم ایران بیخ مرا از دسته میو ه ها و سبز یها جدا کرده و جزو هو یجها شمرده اند ولی برگ من در دسته سبز یها ست . برگ من سحر گاه بی مزه و شامگاه شیرین می شود . زیرا در روز با کمک نور آفتاب قند می سازم و شب بتدریج آنرا جهت ذخیره به بیخ خود که انبار من است می فرستم و به همین جهت است که اگر بر گ مرا صبح بچینند و میل نمایید جزء سبز یها ی حنک بوده و عصر خنکی کمتری دارم و خیلی متاسفم که شما نمی توانید برگ و بیخ مرا خام خام میل نمایید .
توجه داشته باشید لبو به هضم غذا کمک می کند و التهاب معده را فرو می نشاند مفید ترین اعضای این گیاه برگ و ساقه آن و سپس بیخ آن که پخته آن لبو نام دارد .
خواص تمشک
تمشک تمیش-تلس - سه گل - توت سه گل وتلو هم گفته می شود
ملین و اشتها آور است - ادار را زیاد می کند - مسکن صفرا و پاک کننده صفرا است
بهترین درمان کننده روماتیسم است - تصلب شرائین است کسانی که از درد معده رنج می برند میوه ی خوبی است و از تحریکات جلدی جلو گیری می نماید.
سرشار از ویتامین ث می باشد - پاک کننده صفرا می باشد.
قندش برای مبتلایان به مرض قند مفید و مداوا کننده است ،تنفس را بسیار آسان و تنگ نفس را درمان خواهد کرد
شربت تمشک برای مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است
خواص چای ترش( روز چینی ) چای مکه هم گفته می شود
دم کرده ی این گیاه کاهش دهنده ی فشار خون، خنک کننده ی بدن، رقیق
و تصفیه کننده ی خون، کنترل کننده ی کلسترول خون، اختلالات کبدی و
صفراوی و همچنین آرام بخش است
چاي ترش از گياه (هيبيسكوس) يا رز چيني تهيه ميشود كه از گلبرگ و دانههاي آن ميتوان به عنوان نوشيدني استفاده كرد. چاي هيبيسكوس داراي رنگ قرمز پر رنگ و طعم ترش است.
در ميان گياهاني كه نام چاي را به خود گرفتهاند، چاي قرمز يا چاي ترش كه به آن چاي مكه هم ميگويند، به علت رنگ، طعم و خاصيت ويژهاي كه دارد، جايگاه مهمي را به خود اختصاص داده است.
در عهدباستان از چاي سرخ به عنوان شادابكننده و رفـعكـنـنـده عوارض بيماريهاي قلبي استفاده ميكردند.
مصرفاين محصول در تعدادي از فرهنگها مانند چين، مكزيك و حتي اروپا وجود دارد. در سودان و مصر به عنوان يك نوشيدني تشريفاتي در جشنهاي رسمي از آن استفاده ميكنند.
نوشيدناين گياه را ميتوان به صورت سرد و گرم به همراه مقداري قند يا نبات يا حتي بدون آن به عنوان يك نوشيدني رژيمي مصرف كرد.
خواص چاي ترش
نـوشـيـدنـي ايـن گياه كاهشدهنده فشار خون، خـنـككـنـنـده بـدن، رقـيـق و تـصـفـيـهكـنـنده خون، كـنترلكننده كلسترول خون، اختلالات كبدي و صفرايي و همچنين آرام بخشي مناسب ميباشد و برعكس چاي كه باعث دفع آهن ميشود چاي ترش خود يكي از منابع غني آهن به شمار ميآيد.
طریقه مصرف چای ترش
افرادي كه داراي قند، چربي و فشارخون بالا هستند، ميتوانند يك تا دو نوبت از چاي روزانه خود را به چاي قرمز اختصاص دهند و براي هر بار مصرف، 5 گرم از گل برگهاي چاي قرمز را داخل يك فنجان ريـخـته و سپس آب جوش بر روي آن بريزند و سرپوشي گذاشته، 10 دقيقه بماند تا دم بكشد، سپس صاف كرده و ميل كنيد.
خواص تربچه
میزان کالری در هر عدد ۲ می باشد ( و میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ترب ۲۵ می باشد(
ترب گياهي است يكساله كه ارتفاع ساقه آن تا يك متر مي رسد . برگهاي آن پهن ، ناصاف ، كرك دار و با بريدگيهاي نامنظم مي باشد . گلهاي آن برنگ سفيد ، زرد روشن ، آبي روشن و بنفش است كه درانتهاي شاخه ظاهر مي شود .
بطور كلي دو نوع ترب وجود دارد :
-1ترب سياه كه معمولا در پائيز برداشت مي شود .
-2تربچه كه به رنگهاي مختلف قرمز و وصورتي و بصورت هاي دراز و گرد وجود دارد .
خواص داروئي:
ترب از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و از زمانهاي بسيار قديم براي درمان بسياري از بيماريها بكار مي رفته است .
-1ترب براي دفع سنگهاي صفراوي مفيد است .
-2ترب در بعضي از اشخاص توليد گاز و آروغ مي كند و تخم آن گاز و نفخ را از بين مي برد .
3-ترب براي درمان نقرس و روماتيسم مفيد است .
-4برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا كمك مي كند .
-5آب برگ ترب براي تقويت چشم مفيد است .
-6ترب براي درمان يرقان مفيد است .
-7تخم ترب درد را تسكين مي دهد .
-8در صورت مسموميت غذايي مقداري تخم ترب را همراه با سكنجبين به بيمار بدهيد باعث استفراغ مي شود و معده را پاك مي كند .
-9براي مداواي زخم هاي بدن از ترب و عسل ضماد تهيه كرده و روي زخم بگذاريد .
-10دم كرده ترب ادرار آور است و براي درمان حبس البول بكار مي رود .
-11تخم ترب ادرار آور و قاعده آور است .
-12اگر دست يا پاي شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانيد و بگذاريد تا كمي سرد شود بطوريكه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در اين جوشانده قرار دهيد .
-13دم كرده ريشه ترب تقويت كننده بدن است .
-14براي دفع سنگ كيسه صفرا و سرفه هاي تشنج آور از ترب بصورت زير استفاده كنيد :
در يك ترب بزرگ حفره اي ايجاد كرده و همچنين در ته آنهم سوراخ ريزي بوجود آوريد بطوريكه آّب قطره قطره از آن خارج شود . سپس مقداری شكر در حفره ريخته و آنرا با آب پر كنيد و ترب را در دهانه شيشه يا استكاني قرار دهيد كه آب آن قطره قطره از سوراخ ريز ته ترب خارج شده و در داخل شيشه يا استكان پر شود . اين آب را چند بار در روز بنوشيد .
-15خوردن تخم ترب ترشح شير را زياد مي كند .
-16جوشانده ترب براي درمان اسهال خوني مفيد است .
-17تخم ترب اشتها آور است.
-18براي از بين بردن تب، تخم ترب را دم كرده و به بيمار بدهيد .
-19تخم ترب بصورت ضماد براي ورم پستان در مادران شيرده استفاده مي شود . خوراکی
خواص تره فرنگی
تره فرنگی کلسترول بد(LDL) خون را کاهش میدهد، در حالیکه همزمان با آن کلسترول خوب( HDL) را نیز افزایش میدهند. این فعالیت ....
ترهفرنگی با طعمی بهتر و شیرینتر از پیاز، طعم غذا را بدون اینکه طعم خود را قالب کند، بهتر میسازد. تره فرنگی از خانواده پیاز، موسیر و پیازچه است که شباهت بسیاری با پیازچه دارد. تره فرنگی مانند پیازچه، پیازی کوچک و ساقهای استوانهای شکل و سفیدرنگ دارد که به برگهای پهن، سبز و پیچیده منتهی میگردد. تره فرنگیها، حدود 30 سانتیمتر طول و حدود 2.5 تا 5 سانتیمتر قطر دارد. مزه و طعم آن مانند موسیر اما کمی شیرینتر و خوش طعمتر است.
فواید ترهفرنگی
تره فرنگی مانند سیر و پیاز از خانواده گیاهی بهنام آلیوم (Allium) میباشد. به دلیل یکی بودن خانواده ترهفرنگی و سیر و پیاز، حاوی موادی یکسان میباشند که برای سلامتی مفید است.
کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب خون
دانشمندان مشاهده نمودهاند که گیاهان خانواده آلیوم، کلسترول بد(LDL) خون را کاهش میدهند در حالیکه همزمان با آن کلسترول خوب) HDL) را نیز افزایش میدهند. این فعالیت بسیار برای جلوگیری از پیشرفت و افزایش پلاکهای خونی که منجر به گرفتگی رگها و بیماریهای قلبی در بیماران دیابتی میگردد بسیار مهم میباشد. اگر این پلاکها بدون توقف رشد نمایند، سبب حمله قلبی یا سکته میگردند. گیاهان آلیوم، حتی باعث کاهش فشار خون بالا، که عامل دیگری برای حمله قلبی و یا سکته میباشد، نیز میگردد.
مواد موجود در 100 گرم تره فرنگی
منگنز |
13/0 میلی گرم |
ویتامین C |
18/ 2میلی گرم |
آهن |
57/0 میلی گرم |
فولات |
12.64 میلی گرم |
ویتامین B6 |
06/0 میلی گرم |
تقویت سلامتی
مصرف گیاهان آلیوم، دو تا چندین دفعه در هفته، باعث کاهش ابتلاء به سرطان روده و پروستات میگردد. تحقیقات انجام شده بر روی تاثیر آلیوم بر سرطانها، نشان داده است که موادی درون این غذاها است که توانایی حفاظت از سلولهای روده را در مقابل عوامل سرطانزا دارد.
اگرچه مواد موجود در تره فرنگی مانند مواد موجود در سیر و پیاز است، اما میزان آنها بسیار کم است. به همین دلیل برای بدست آوردن تاثیر این مواد باید از مقدار زیادی تره فرنگی استفاده نمود. خوشبختانه طعم شیرین و ملایم آن باعث میشود که خوردن آن به مقدار زیاد، آسان باشد.
تثبیت قند خون
علاوه بر فوایدی که خانواده آلیوم دارد، تره فرنگی حاوی مقدار زیادی منگنز، ویتامین B6، ویتامین C، فولات و آهن میباشد. ترکیب این مواد مغذی بایکدیگر باعث تثبیت قند خون میشود.
چگونه تره فرنگی انتخاب کنیم و چگونه آنها را نگهداری نماییم.
تره فرنگیها با برگهایی به رنگ سبز تیره و گردنی سفید مشخص شدهاند. یک تره فرنگی خوب نباید زردرنگ و پلاسیده باشد و حتی نباید پیاز آن شکسته و ضرب دیده باشد. اگرچه تره فرنگیهای بزرگتر و بلندتر فیبر بیشتری داشته باشد، تنها آنهایی را انتخاب نمایید که 2 تا 5 سانت طول داشته باشند.
تره فرنگی را میتوان برای چند روز بدون اینکه فاسد شوند در یخچال نگهداری نمود. تره فرنگیها را باید درکیسهای قرار داد تا رطوبت خود را از دست ندهند. تره فرنگی پخته شده اگرچه زود فاسد میشود، اما میتوان آن را برای 2 روز در یخچال نگهداری نمود. تره فرنگی را میتوان برای 3 ماه در فریزر نگهداری نمود.
خواص پنیرک
پنيرك در شيراز «خطمي»، «نان كلاغ» و در گيلان «پين ديره» ناميده ميشود. در كتب طب سنتي انواع آن را با نام «خبازي»، «خيرو» و «ملوخيا» ذكر ميكنند. به هندي نيز برخي گونه پنيرك را «خبازي» و «خباجي» مينامند. به فرانسوي به انواع آن noegamarf وevuaM و به انگليسيwollaM گويند. در ايران دو گونه از آن ميرويد پنيرك كبير و پنيرك صغير.
پنيرك كبير
در فارسي پنيرك و در كتب طب سنتي به آن «خطمي» گويند. گياهي است علفي پايايا دوساله، بلندي آن 08 -04 سانتيمتر و گلهاي آن درشت است.
در ماههاي ارديبهشت تا تير ماه به رنگ قرمز مايل به بنفش ظاهر ميشود. ريشههاي آبدار و سفيدرنگي دارد و ساقه آن استوانهاي شكل و راست است. برگهاي بزرگ و داراي دم برگ است. گلهاي آن پس از خشك شدن به رنگ آبي درميآيند.
پنيرك صغير
از نظر ارتفاع، برگ و گل در تمام قسمتها كوچكتر از پنيرك كبير است. گلهاي آن سفيد با رگههاي قرمز يا قرمز ارغواني است. در بيشتر نقاط ايران ميرويند از جمله در دامنههاي البرز، اطراف تهران، شمال ايران، قوچان، شيراز، كرمان، اصفهان، دليجان، خراسان، بلوچستان، اراك، سمنان، جزيره قشم، آذربايجان و ديگر نواحي ميرويند.
پنيرك گياه خودرويي است و پرورش آن چندان كار سختي نيست. اين گياه به طور وسيعي در مكانهاي خشك و آفتابي ميرويد. از نظر طب سنتي گياه پنيرك را معتدل ميدانند. اخلاط غليظ را رقيق و اخلاط خيلي رقيق را معتدل ميكند. ساييدگي برگ آن براي شكستگي اعضاء نافع است. تركيب آن با روغن زيتون براي سوختگي و عقربگزيدگي مفيد است. دم كرده ساقه و برگ آن با شكر، گرفتگي صدا را برطرف ميسازد. در درمان التهابهاي تنفسي و جوشهاي پوستي كاربرد دارد. داراي ويتامين A و B و C است و در درمان بيماريهاي كليه و مثانه بسيار مؤثر است. ضدسرفه و مرهم سينه است.
برگ وريشه پنيرك اگر به شكل ضماد درآيد و روي دمل و يا كورك قرار گيرد باعث ميشود تا فوراً سرباز كنند. جوشانده آن براي عفونتهاي مثانه، اسهال خوني و سرفههاي شديد موثر و مفيد است. دم كرده آن براي كساني كه دچار يبوست و داراي معده و رودههاي تنبلي هستند، توصيه ميشود. در درمان برونشيت و استفراغ نيز استفاده ميشود. به صورت غرغره در رفع تحريكات مخاط دهان و درد گلو اثر مفيدي دارد و همچنين براي رفع سوزش مجراي ادرار مفيد است.
براي رفع جوشهاي صورت نيز ميتوان از پنيرك استفاده كرد ضمن اينكه درد و ناراحتيهاي محل جوش را تسكين ميدهد و به صورت كمپرس يا لوسيون در درمان سوختگيها موثر است. در هندوستان از گياه پنيرك به عنوان داروي لعابدار نرمكننده و خنككننده استفاده ميشود، 003 گرم برگ خشك پنيرك را در يك ليتر آب ميجوشانند و به عنوان مسكن ميخورند. استعمال جوشانده آن به صورت كمپرس گرم و حمام، در رفع ناراحتيهاي بواسير، بعضي تومورها، ورم پلك چشم و غيره بين مردم معمول است.
از جوشاندن گل و برگ آن در نيم ليتر آب، محلولي به دست ميآيد كه اثر نرمكننده در پوست بدن دارد و به صورت لوسيون ماليدن بر روي پوست، آرامش و نرمي خاصي به افرادي كه داراي پوست حساس و لطيف دارند ميبخشد. براي تسكين ناراحتيهاي ناشي از تابش گرماي خورشيد و آفتابزدگي، جوشانده 005 گرم گل يا ريشه گياه را در يك ليتر آب تهيه كرده و پس از صاف كردن به ملايمت در محل سوختگي ميمالند، براي رفع سردردهاي يك طرفه شديد، دل پيچه، ورم لوزهها، درد گلو و آنژين اثر مفيد دارد.
خواص پونه
پونه طبیعت گرم دارد .
ضد سیاه سرفه و گریپ . خلط آور . بادشکن . ضد قابض . باز کننده عروق . ضد عفونی کننده و محلل .
در تابستان اگر می خواهید عطش شما از بین رود پونه با خیار و سرکه سفید میل کنید ضمن اینکه عتش
خود را از بین برده جگــــــر خود را شفاف کنید این کار برای آنانی که چربی دارند بسیار عالی است .
درمان سرما خوردگی . زکام . سردردها . مشکلات گوارشی . کم کردن تب . ضد گلو درد . درمان حالت تهوع . دردهای قاعدگی و بی خوابی . تقویت بدن بسیار مفید است .
خواص پسته
پسته طبيعتي گرم و خشك دارد و حاوي مقدار زيادي پروتئين گياهي، مواد نشاستهاي غني و مواد معدني بشرح ذیل دارد
صد گرم مغز پسته خواص بشرخ ذیل موجود است :
آب 5/2 گرم
پروتئین 20 گرم
مواد چرب 54 گرم
مواد نشاسته ای 15 گرم
كلسیم 130 میلی گرم
فسفر 500 میلی گرم
آهن 7/5 میلی گرم
پتاسیم 950 میلی گرم
ویتامین آ 230 واحد
ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم
ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
زادگاه اولیه پسته شمال خراسان - افغانستان و سوریه است که دراین نقاط هنوز هم بطور خودرو و وحشی می روید و در دامغان - کرمان - آذربایجان - قزوین - اردستان و رفسنجان به مقدار زیاد کاشته و محصولی مرغوب می دهد.
پوست پسته از نظر طب قدیم سرد و خشک است
خواص پوست پسته :
پوست پسته تازه آرام بخش و تسکین دهنده معده است پوست پسته خاصیت ضد اسهال دارد و برای بواسیر بسیار مفید است و با عث تسکین درد وتخفیف بیماری می شود برای درمان این بیماری باید پوست پسته را در آب جوشاند و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی که بیماری بواسیر دارد داخل لگن ذکر شده چند دقیقه بنشیند.
از دیگر خواص پوست پسته
بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است.
جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.
برای استحکام لثه ، مالیدن آن روی لثه یا جویدن آن مفید است .
دم کرده پوست پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است .
برای رفع سکسه پوست پسته را دم کنید و یک فنجان از آن بنوشید سکسه شما رفع خواهد شد.
از پوست پسته می توانید مربا و ترشی خشمزه درست کنید.
خواص برگ انگور خرس
از نظر طب قدیم سرد و خشک است.
تیره: اریکاسه
انگورخرس درختچه ای کوچک و خزنده ای است که شاخه های پوشیده از برگ های چرمی بیضی شکل و مقاوم دارد. گل های ریز و کوچک و سفید یا قرمز به صورت خوشه باز روی آن قرار دارند. میوه های آن قرمز و دارای 5 هسته هستند.
این گیاه در جنگل های کوهستانی تنگ و اراضی رها شده ای که دارای خاک اسیدی و مرطوب باشد، می روید. در بعضی از کشورها این گیاه جزء گیاهان حفاظت شده است.
خواص دارویی:
آدرار آور است . برای بیماری قند خون مفید است ( البته بایستی از دم کرده برگ این گیاه استفاده شود برای کاهش قند خون.
برای ناراحتی مثانه بسیار مفید است . ضد عفونی کننده مجاری ادرار است . التیام دهنده زخم و برای بی اختیاری ادرار مفید است.
میوه این گیاه با ازرش برای قطع خونروی از سینه بسیار مفید است
خواص پرتقال
میزان کالری در ۱۰۰گرم ۳۵ می باشد ودر آب گرفته آن یک لیوان ۱۱۰ می باشد
پرتقال درخت كوچكی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید پوست پرتقال نارنجی رنگ ، كمی ناصاف و میوه آن بسته بانواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز می باشد .
پرتقال یکی از قدیمی ترین میوه هایی است كه بشر از آن استفاده می كرده است و در حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح كنفوسیوس از آن نام برده است .
در حال حاضر بیشتر از 200 نوع پرتقال در آمریكا كشت می شود و آمریكا نصف كل محصول پرتقال دنیا را تولید می كند .
پرتقال اولیه ، كوچك ، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربیت مهندسی ژنتیكی و همچنین انتخاب نوع بهتر و كود كافی درشت تر و شیرین تر شده است .
پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگردنیا راه یافت .
تركیبات شیمیایی
پرتقال یكی از غنی ترین منابع ویتامین C می باشد . البته باید دقت كرد كه ویتامین C در اثر سرما و گرمای زیاد از بین می رود . اسانسی كه از گلهای پرتقال گرفته می شود بنام روغن نرولی Neroli Oil معروف است .
در 100 گرم پرتقال پوست كنده مواد زیر موجود است :
Orange
آب 86 گرم
پروتئین 1 گرم
نشاسته 0/2 گرم
كلسیم 12 گرم
فسفر 40 میلی گرم
آهن 20 میلی گرم
سدیم 0/4 میلی گرم
پتاسیم 1 میلی گرم
ویتامین آ 200 میلی گرم
ویتامین ب 1 200 واحد
ویتامین ب 2 0/1 واحد
ویتامین ب 3 0/04 میلی گرم
ویتامین ث 50 میلی گرم
در صد گرم پوست پرتقال مواد زیر موجود است :
آب 70 میلی گرم
پروتیئن 1/5 میلی گرم
مواد چربی 0/2 میلی گرم
مواد نشاسته ای 25 میلی گرم
كلسیم 160 میلی گرم
فسفر 20 میلی گرم
آهن 0/8 میلی گرم
سدیم 3 میلی گرم
پتاسیم 210 میلی گرم
ویتامین آ 420 واحد
ویتامین ب 1 0/12 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/1 میلی گرم
ویتامین ب 3 1 میلی گرم
ویتامین ث 135 میلی گرم
خواص داروئی
پرتقال از بروز پوكي استخوان جلوگيري مي كند
پرتقال به دليل دارا بودن ويتامينC مواد حياتي لازم براي رشد و نمو تمام بافت هاي استخوان را داراست واز بروز پوكي استخوان جلوگيري مي كند. يك متخصص تغذيه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: ويتامينC موجود در مركباتي نظير پرتقال در بهبود زخم هاي سطحي و جراحات نقش موثري دارد. وي گفت: ويتامينc ازجمله ويتامين هاي محلول در چربي است كه به وفور در مركباتي نظير پرتقال و در سبزيجاتي مانند هويچ و گوجه فرنگي يافت مي شود. اين ويتامين علاوه بر التيام زخم هاي در ترميم نسوج پوست نيز نقش بسزايي دارد. وي خاطر نشان كرد: پرتقال خون را تصفيه مي كند و مانع از رسوب خون در جدار رگ ها مي شود
موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریكا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت كه علت اینكه سرطان معده در آمریكا كمتر از نقاط دیگر است این است كه مردم آمریكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می كنند . البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است .
دانشمندان سوئدی كشف كرده اند كه خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری می كند .
خوردن پرتقال كلسترول را پائین می آورد .
پوست سفید پرتقال و ورقه های نازك بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای كاهش كلسترول خون است
اسانس پرتقال ضد عفونت های میكروبی است .
پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .
پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم كننده سینه و ضد استفراغ است .
جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و كاهش درد مفید است .
خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
اسانس پرتقال را برای ضد عفونی كردن بكار می برند .
پرتقال خون را تمیز می كند .
برای برطرف كرده چین و چروك صورت وشادابی آن قسمت خوراكی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب بشوئید
از پرتقال برای كم كردن وزن می توانید استفاده كنید . طرز استفاده بدین صورت است كه یك عدد پرتقال و 3 عدد لیموترش را پوست كنده و به قطعات كوچك تقسیم كنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و به آن نیم لیتر آب اضافه كنید و بمدت 10 دقیقه بجوشانید . سپس سه قاشق عسل به آن اضافه كرده و مجددا بمدت 5 دقیقه بجوشانید و آنرا صاف كنید . از این شربت 3فنجان در روز بنوشید . تا وزن شما بمقدار ایده آل درآید
پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصیت قلیایی به بدن می دهد و برای كسانیكه گوشت زیاد مصرف می كنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .
برای استفاده بیشتر از مواد غذایی پرتقال بهتر است كه پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد كه اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می كند
خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده می باشد وآب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر ماركت ها این خواص را ندارند
مضرات
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است
بهترین دستوری برای کوچک شدن سیب آدم انسان
مبتلایان به بیماری غمباد که غده ی سیب آدم در گلوی آنها بزرگ شده است می توانند با مالیدن مقداری پوست نارنج یا پرتقال را کوبیده روی بر آمدگی غده مالیده و بگذارند مدتی بماند و اثر بسیار خوب آنرا مشاهده نمایند.
خواص بذرک کتان
بذرک درخت کتان
این گیاه که الیاف محکمی دارد از ۵۰۰۰سال پیش از میلاد مسیح، کشت می شده و در کتاب تورات به آن اشاره شده است. که نمایانگر ارزش فراوان استفاه های گوناگون گیاه است. جوامع اولیه ساقه ی بذرک پوشاک تهیه می کرده اند و بعدها از آن برای تهیه نخ، طناب، تور ماهیگیری و همچنین بادبان استفاده می شده است. در اسطوره های توتنی (نژاد قدیم آلمانی) الهه هولدا این گیاه را به انسان معرفی کرد و هنر تابیدن نخ و پارچه بافی را به او آموخت. امروزه گیاه بذرک به مقدار فراوان به منظورهای تجاری بخصوص در ایرلند، اروپای شمالی و آمریکا کشت می شود .
از کوبیدن دانه های رسیده بذرک که تخم کتان نامیده می شود، ضماد مخصوص جهت درمان جوش و ورمهای پوستی تهیه می شود. دانه های گیاه دارای خاصیت تسکین درد می باشند و خارش و التهابات پوستی را از میان می برند. دم کرده ی تخم بذرک نیز خاصیت آرامش بخشی دارد و به علت لعابی که تولید می کند، پزشکان آن را برای درمان عفونتهای تنفسی مانند برونشیت (التهاب نایژه ها) و جمع شدن مایع در پرده ی جنب پیرامون ریه (پلورزی)، تجویز می نمایند. تخم کتان همچنین یک ملین قوی و موثر است. از تخم کتان روغن زرد روشنی به دست می آید که به روغن بذرک مشهور است. در قدیم از این روغن برای دفع سهل و راحت سنگهای صفرایی از بدن استفاده می شده، اما این استفاده ی پزشکی دیگر منسوخ گشته است. تا جنگ جهانی دوم، روغن بذرک یکی از اجزای اصلی تهیه رنگها و مواد جلا دهنده بوده است .
گر چه کارخانه های سازنده ی رنگهای آلی، برای ساخت رنگها و همچنین نقاشها در تهیه تابلوهای رنگ و روغن، هنوز از روغن بذرک استفاه میکنند، با این حال، مواد مصنوعی به طور قابل ملاحظه ای جایگزین روغن بذرک شده اند. روغن بذرک یکی از اجزای جلا دهنده ی لوازم منزل مانند مبلمان می باشد و برای پرداخت و جلا دادن کارهای چوبی از این روغن استفاده می شود. از تفاله ی تخم کتان نیز در تغذیه دام استفاده می گردد .
زیستگاه طبیعی :
این گیاه در بیشتر مناطق معتدل پراکنده است و به طور تجارتی در اروپای شمالی، شمال غربی ایالات متحده و روسیه کشت می شود. گیاه بذرک به طور وحشی تنها در کنارهایی جاده ها و زمینهای دست نخورده می روید .
مشخصات ظاهری :
بذرک، یک گیاه یکساله ی زیبا و باریک است که طول آن به ۷۰سانتی متر می رسد. ساقه های باریک گیاه از پایه بیرون می آیند. برگهای باریک و بدون ساقه آن شبیه نیزه هستند و با سه رگه مشخص شده اند. از اوایل تا اواخر تابستان گلهای آّبی کم رنگ که پنج گلبرگ دارند، ظاهر می شوند. به دنبال برگها، کپسولهای گردی به اندازه ی یک نخود به وجود می آیند که حاوی دانه های قهوه ای براق می باشند که همان تخم کتان است.
درپایان به عرض میر سانم ، یکی از استادان دانشگاه فلوريدا گفت: مصرف گياه «بذرك» كلسترول خون را كاهش ميدهد و گرفتگي عروق را برطرف ميكند.
اين گياه را ميتوان به صورت پودر درآورد و روزانه بايد بين 10 تا 20 گرم آن را مصرف كرد. ميتوان پودر اين گياه را در آب جوش حل كرد و يا مثل ادويه در داخل سوپ و يا غذاهاي ديگر ريخت و میل فرمایید.
خواص بادر نجبوبه
بادر نجبو به طبیعت گرم دارد
این گیاه ضد خستگیهای روحی می باشد . ضد استفراغ های دوران بار داری می باشد. ضد برونشیت
و ضد تشنج است . درمان دل پیچه و شفا بخش هیستری است
خواص بامیه
میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ۲۵ می باشد
2 گرم فيبر دارد؛ منبع خوبي از فيبر است(از خانواده پینرک است )
460 واحد ويتامين A دارد؛ منبع خوبي از ويتامينA است.
130 ميلي گرم ويتامين C دارد.
50 ميلي گرم كلسيم دارد؛ منبع خوب كلسيم كه ضد پوكي استخوان است.
256ميلي گرم پتاسيم دارد؛ كه ضد فشار خون است.
بامیه کرم معده را ازبین می برد و اشتها را صاف می کند و با لعابی که دارد سینه های خسته و کوفته را نرم می کند.
بامیه اشتها را زیاد می کند - درمان کننده سرفه - فساد خون - بلغم - صفرا - و پائین آورنده قند خون است.
قابل توجه آنهایی که قند خون دارنند) یک بامیه را از وسط دو نیم کنید و داخل لیوان آب گذاشته ودر داخل یخچال گذاشته و صبح ناشتا میل کنید و اثر یک هفته آن را ببینید.
خواص بامیه
باتوجه داشتن اسید فولیک فراوان خوردن این گیاه را به خانم های باردار توصیه می شود.
بامیه تنظیم کننده قند خون است - برای کاهش وزن شما بسیار عالی است - زخم دستگاه گوارشی را ترمیم خواهد نمود - پروتین روغن موجود در دانه های بامیه از نوع درجه یک پروتین گیاهی محسوب می شود و سرشار از اسید های آمینه نیز می باشد
خواص بابونه
با بونه طبیعت گرم دارد .
ضد جوش . ضد خارش . مقوی معده ضد عفونی کننده . تقویت کننده اعصاب . شفاء بخش تنگی نفس .
ضد سنگ مثانه . مقوی دماغ و اعصاب و مقوی قوای بدن . ضد سم . ادارار آور . زیاد کننده شیر مادران
زیاد کننده عرق بدن . قا عده آور . مسکن سر درد . ضد آبریزش بینی . از بین برنده بقایای ورم . برای درد سینه و جگر بسیار مفید است . برای باز شدن عادت ماهانه زنان نیز تجویز می شود . برای این کار نشستن در جوشانده این گیاه موثر است .
نکته : برای خانمهای باردار بسیار خطر ناک است لطفاً استفاده نفرمایید.
خواص بادام کوهی بخورک - اخرک - ارجنک - ارژن
محل رویش این گیاه - در بیشتر مناطق کوهستانی از قبیل زاگراس بختیاری یافت می شود.
نام های دیگر بادام کوهی )(در آذربایجان و زنجان به آق چالی - قره چالی شهرت دارد
در لرستان و بختیاری ( ارژن - آرجن - در کردستان به تنگیس و تنگیز شهرت دارد
در فارس بخورک - اخرک نامیده می شود
خواص داروئی
ضد عفونی کننده - تسکین دهنده درد - سرمه آن به چشم جهت تقویت بینایی به کار می رود
مالیدن کوبیده آن ضد شوره وشپش و رشک را از بین می برد
ضماد آن با سرکه جهت زخم های کهنه و زخم های چرکی پوست و زخم های عصبی وچرب و خارش وترکیدن پوست مفید است
خواص انبه
میزان کالری انبه هندی در یک عدد متوسط ۱۲۰می باشد
به فارسى به من ( انبه ) مى گويند و اعراب آنرا معرب كرده ( نبج ) خوانده اند در كتب قديمى ( موانبه ) و نغزك نيز ذكر شده است .
زادگاه اوليه من هندوستان و نواحى استوايى است و اكنون در بلوچستان است .
انبه نه تنها میوه خوشمزه ای است، بلکه غنی از ویتامین ، املاح و آنتی اکسیدان هاست. دارای فیبر زیادی است، ولی کالری و سدیم آن کم است. فاقد کلسترول و چربی اشباع است.
انبه یکی از منابع غنی و یتامین A است. همچنین دارای مقادیر کافی ویتامین C ، ویتامین B ، پتاسیم ، کلسیم و آهن است. ویتامین A در تقویت بینایی چشم و حفظ سلامتی دندان ها ، پوست ، استخوان، غشاهای مخاطی و بافت های نرم بدن نقش مهمی دارد.
نصف میوه ی انبه ی متوسط معادل یک واحد میوه است و70 کالری انرژی دارد. طعم انبه رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه می باشد .
غرغره ى اين عصاره ، مخلوط با كمى آب جهت دردگلو و اورام لوزتين بكار مى رود.
پوست من داراى 15 تا 18 درصد تانن است ، و يك قاشق چاى خورى كوبيده آن دو مرتبه در روز براى معالجه اسهال كافى است ، برگ هاى مرا در هندوستان به يك دسته از پستانداران كه سم آنها دو شقه است مى دهند و از ادرار آن ها رنگ زردى مى گيرند كه در رنگرزى و نقاشى بكار مى رود، صمغ درخت من كمى در آب حل مى شود و از انواع صمغ عربى است .
درخت من از بزرگتر از درخت گردو است . ميوه من ابتدا گس و بعد ترش مى شود، و در اثر زياد ماندن در روى درخت ، كم كم شيرين مى گردد.
ميوه من بوى خوشى نظير عنبر دارد، مقوى جسم و روح و اعضاى دستگاه گوارش است . كليه و مثانه را باز و تقويت مى كند - دهان را خوشبو كرده ، و رنگ چهره را باز مى كند. براى خفقان سرفه - سياه سرفه - تنگ نفس و انواع سردرد و معالجه اسهال و دردهاى قولنجى زياد تجويز مى شود. مسكن عطش بوده ، اشخاص لاغر را فربه مى نمايد. پيشاب آور و ملين است . زياده روى در خوردن من براى صاحبان مزاج گرم خوب نيست ، و خوردن من در شكم خالى ناراحت كننده مى باشد مخصوصا نبايد ترشى مرا در موقع گرسنگى خورد، بلكه بهتر است ، آنرا در نيمه دوم غذا، يعنى موقعى كه التهاب گرسنگى خوابيد همراه با خوراك تناول نمود. مربا و ترشى من ، براى تقويت معده اثرى نيكو دارد.
خواص اسفناج
اسفناج یا اسپیناج گیاه بومی ایران است و از اوایل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت. طوری که در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت می شده است.
اسفناج، گیاهی است یک ساله، دارای ساقه ای راست، به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است.
دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پاییزه و بهاره نامیده می شود. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است. نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد، در پائیز کاشته می شود. گل های اسفناج به رنگ سبز کمرنگ می باشد.
اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است.
تركیبات شیمیایی :
اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است. پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین B3 در بدن به وجود می آید و نشانه های آن شامل: ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.
اسفناج مقدار زیادی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، منیزیم ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک دارد و به علت داشتن منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد.
اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است.
خواص غذایی و سلامتی :
برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد است و برخی عقیده دارند كه متعادل است، یعنی نه سرد است و نه گرم.
1) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می باشد.
2) بدن را قلیایی می كند.
3) خنك كننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.
4) ورم روده كوچك را رفع می كند.
5) برای ورم ریه مفید است.
6) ملین است و یبوست را برطرف می كند.
7) برای لاغر شدن و كم كردن وزن مفید است.
8) اسفناج به دلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می كند. این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.
9) خوردن اسفناج پخته یا بورانی در رفع تشنگی موثر است.
10) غرغره آب خام یا پخته ی اسفناج، برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.
11) برای رفع سرفه های خشك ،برگ اسفناج را با جو پوست كنده و روغن بادام بپزید و بخورید.
12) آش اسفناج با گشنیز ، برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارش است، مفید می باشد.
13) اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق یا آب غوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال كیسه صفرا را برطرف می كند.
14) خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می كند، مخصوصا در افرادی كه به مصرف الكل و سیگار عادت دارند.
15) تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، حنجره و رحم موثر است.
16) اسفناج، كلسترول خون را پایین می آورد.
17) بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند.
18) اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمیز می كند.
19) ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.
20) اسفناج، سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است.
اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد، بنابراین بهترین دارو برای افراد مبتلا به كم خونی است.
21) اسفناج پخته، برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است.
22) رماتیسم و نقرس را درمان می كند.
23) برای زیاد كردن شیر در مادران شیرده موثر است.
24) سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد كه در معالجه خونریزی ها و كم خونی از آن استفاده می كردند.
25) تخم اسفناج ملین و خنك كننده است.
26) تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان مفید است.
27) اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.
28) اسفناج ،چون دارای كلروفیل است، عضلات روده را تحریك كرده و تخلیه مدفوع را آسان می كند.
29) اسفناج اسیدیته ی خون را کم می کند و عضلات و استخوان ها را تقویت می نماید.
30) رعشه و بوی بد دهان را از بین می برد.
31) قوت غذایی اسفناج از سایر سبزی ها بیشتر است، مشروط بر اینکه آب آن را دور نریزید و از ساقه های نازک و نورسته ی آن در سالاد استفاده کنید.
32) باعث افزایش اشتها به خصوص در کودکان می شود.
33) برای معالجه کک و مک، اسفناج را در روغن زیتون قرار دهید و بعد روی صورت بگذارید.
مضرات :
اسفناج بعلت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های كلیه و مثانه مناسب نیست. ضمنا افرادی كه سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویه های گرم نظیر فلفل، دارچین، زنجبیل و هل میل نمایند.
خواص آناناس
میزان کالری در ۱۰۰ گرم ۴۵ می باشد و در کمپوت آن ۹۰ است
آناناس از آن دسته غذاهايى است كه خوردنش كمى مشكل است.
اما به شما تضمين مى دهيم كه همان لذتى را كه از خوردن يك قطعه شكلات مى بريد، بتوانيد از خوردن يك ليوان آب آناناس هم ببريد.
آناناس سرشار از ويتأمين ها و مواد مغذى مثل كلسيم، پتاسيم، فيبر و ويتامين ث است علاوه بر اينها بسيار كم چربى و كم كلسترول است.
اين خواص را مى توانيد از مصرف كمپوت آناناس، ميوه تازه آن، ميوه يخ زده يا حتى آب آناناس به دست آوريد.
يكى از خواص مهم آناناس كمك به ساخت استخوان هاى سالم و استحكام استخوان ها است.
آناناس غنى از منيزيم ماده معدنى اى است كه وجودش براى ساخت استخوان ها و ارتباط بافت ها ضرورى است.
آناناس باعث رشد استخوان ها در بدن جوانان و استحكام استخوان ها در پسران مى شود.
يك فنجان آناناس حدود ۷۳ درصد منيزيم مورد نياز روزانه بدن را تأمين مى كند، از ديگر خواص آناناس مى توان به نقش آن در بهبود سرماخوردگى و كاهش ميزان سرفه اشاره كرد. اكثر افراد هنگام سرماخوردگى ويتأمين ث يا آب پرتقال بيشتر مى خورند غافل از اين كه خواص آناناس نيز كمتر از آنها نيست.
«بروملين»موجود در آناناس باعث كاهش شديد سرفه يا توقف سرفه هاى شديد و كاهش ميزان لحاظ مى شود. پس هنگام سرماخوردگى خوردن آناناس را فراموش نكنيد. میوه و آبمیوه آن نیز مصارف خوراکی دارند
آناناس یک میوه گرمسیری شفابخش، بسیار لذیذ و با خواص فراوان است. آناناس منبع خوبی برای تهیه کلسیم، پتاسیم، آنزیم بروملین ، فلورید، منگنز، فیبرهای قابل حل و ویتامینهای A, B1,Cمورد نیاز بدن می باشد.
آناناس را از قدیم الایام در درمان زخمها به عنوان مرهم استفاده می کردند و از برگ آن نیز به عنوان وسیلهای برای پانسمان استفاده میکردند. در طب چینی نیز معتقدند که آناناس خاصیت خنک کنندگی دارد و برای درمان آفتاب سوختگی بسیار مفید است. سالیان سال از آناناس در درمان بیماریهای روده استفاده می شد و این میوه را در برطرف کردن یبوست مفید می دانستند.
امروزه می دانیم که مصرف آناناس همچنین در درمان بیماری های عفونی نقش موثری دارد. مصرف آناناس موجب قوی شدن سیستم دفاعی بدن می شود و استخوان سازی و گردش خون را تقویت می کند.
آناناس منبع خوبی از فلورید است . فلورید رشد سلولهای سرطانی را کند می کند. مصرف آناناس برای افراد مستعد به سرطان، بسیار مفید است.
آناناس حاوی منگنز است و مصرف آن برای استخوانسازی بدن و سلامت استخوانها مفید است.
بر اساس تحقیقات نتیجه گرفته شده است مصرف روزانه 100گرم آناناس نیمی از نیاز روزانه فرد را به ویتامین C برطرف میسازد. آناناس نقش موثری در بهبود سرماخوردگى و كاهش ميزان سرفه دارد.
آناناس منبع خوبی برای پتاسیم و بتاکاروتن است که مصرف آن به مبتلایان به فشار خون توصیه می شود.
آناناس حاوی پکتین فراوان است این ماده کلسترول خون راپایین می آورد مصرف آناناس در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی و عروقی مفید است. لازم به تذکر است که پکتین موجود در آناناس با پختن آناناس آزاد می شود.
آناناس حاوی ویتامین ث می باشد مصرف آناناس موجب تقویت سیستم دفاعی بدن می شود زخمها را شفا می بخشد و از بیماریهای قلبی و بیماری های چشمی پیشگیری می کند. لازم به تذکر است آناناس به صورت خام سرشار از ویتامین ث می باشد.
نکات خریداری آناناس:
آناناس از آن دسته میوه هایی است که با نگهداری طولانی تر رسیده نمی شود. موقع خریداری آناناس به بوی آن توجه نمایید هرچه آناناس بوی قوی تری داشته باشد شیرین تر و رسیده تر خواهد بود.
مصرف آناناس برای سلامت پوست توصیه می شود.
آناناس حاوی ویتامین C و بتا کاروتن است و به همین دلیل باعث افزایش ساخت کلاژن و الاستین (بافت پروتئینی پوست) می شود و خون رسانی را به پوست افزایش می دهد، این خون رسانی بهتر به پوست موجب رشد و ترمیم سلولها می شود. مصرف آناناس موجب ترمیم و رشد سلولهای پوست می شود و در نتیجه پوست بافت تازگی و جوانی خود را حفظ میکند.
متخصصان جراحی پوست به بیماران مصرف آناناس را پس از جراحی توصیه می کنند خصوصا\" افرادی که جراحی بینی داشته اند پس از عمل صورت آنها در بیشتر نقاط کبود شده و مدت طولانی نیاز است تا این کبودیها برطرف شود، با خوردن مرتب آناناس این کبودی ها هرچه سریع تر رفع می شوند.
خوردن آناناس به اشخاصی که پوست آنان کوپروز فراوان (عروق در زیر پوست کاملا پرخون است) دارند نیز توصیه می شود.آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که موجب حل شدن تجمعات سلولهای خونی می شود و زخم ها را شفا می دهد.
آناناس لاغرکننده طبیعی
آناناس به طور طبیعی لاغرکننده است. آنزیم بروملین موجود در آناناس موجب هضم پروتئین ها در بدن می شود و به همین دلیل از آناناس در ساخت و تهیه قرص های لاغری نیز استفاده می شود.
خواص آناناس در آشپزی
از خواص دیگر آنزیم بروملین موجود در آناناس می توان از نرم نمودن بافت های گوشت نام برد بنابراین خواباندن گوشت سفت و ناپز در کنار آناناس قطعه قطعه شده موجب نرم شدن گوشت سفت و ناپز می شود. همچنین پختن گوشت با آناناس موجب نرم شدن بافتهای گوشت می شود.
ماسک آناناس
یک آناناس رسیده را پوست بگیرید و وزن آنرا اندازه بگیرید آناناس را خرد کرده و در مخلوط کن بریزید هم وزن آناناس الکل اتیلیک را اندازه بگیرید و سه قاشق سوپخوری روغن آفتابگردان را به آن اضافه نمایید مقداری از این ماسک را به مدت 20 دقیقه روی پوست خود بگذارید و سپس پوست خود را با آب نیمه گرم بشویید
خواص آلبالو
میزان کالری در هر ۱۰۰گرم ۶۰ می باشد ودر کمپوت آن ۹۰ است
آلبا لو طبیعت خنک دارد .
این میوه دارای و یتامین های - آ ب - د - ث - می باشد .
ضد چاقی و نعمت بزرگی برای چاقها می باشد . در هسته و دم این میوه خواص بسیاری وجود دارد.
ماسک آلبا لو و برادر این میوه که گیلاس باشد برای زیبا یان بسیار مفید است .
در آلبالو منیزیم - کلسیم و آهن زیادی وجود دارد و کمی هم دارای سدیم و پتاسیم و روی و فسفر که ترشی خون را پائین می آورد . ادارار را زیاد می کند و برای مبتلایان به نقرس - رماتیسم - درد مفاصل و تصلب شراین غذای مفید ی می باشد .
این میوه خدا دادی صفرا بر خوبی است - قی و اسهال صفراوی را درمان می نماید - عطش و التهاب را کم می سازد و دوست خوبی برای معده و کبد است ( میوه خشک آلبالو کمی قابض است )
بیمارانی که مبتلا به سنگ کلیه و مثانه هستند می توانند مغز هسته این میوه را گرفته با یک دهم وزنش و با رازیانه جوشانده ومیل نمایند به لطف خداوند این بیماری از بین خواهد
جهت کاهش چربی خون کلسترول
اگرچربی خون ( کلسترول ) دارید ، نسخه هایی جهت کاهش این بیماری معرفی میگردد/
میزان حد مجاز چربی خون ( کلسترول) (ال- دی - ال) ۸۵ الی ۱۰۰ می باشد بالای این میزان خطر ناک است .
و میزان اچ - دی - ال ( ۲۰۰ است )
۱ - سالاد غنی شده با پودرزیره (سیاه ) و سرکه سیب روزی ۲ کاسه متوسط
۲ - قره قط - زیره - تخم شوید - سیاه دانه ( هر کدام ۲۵ گرم ) مواد ذکر شده را کاملاً
ساییده یک قاشق چایخوری دم کرده و روزی ۲ لیوان میل فرمایید.
۳ - مخلوط عرقیات گیاهی - شوید - کاسنی - آویشن - مرزه - زیره - به نسبت مساوی با مقداری آب مخلوط نموده و روزی ۲ الی ۳ لیوان میل کنید.
۴ - مصرف سماق با غذا
۵ - عناب - زرشک سیاه -( زرشک کوهی ) - زنجبیل نساییده - سماق
میزان و گرم مواد بالا ( عناب ۵۰ گرم - زرشک سیاه ۵۰ گرم -زنجبیل ۲۵ گرم - سماق ۲۵ گرم .
۶ - یک قاشق غذا خوری سرکه سیب با آب مخلوط نموده و قبل از غذا میل کنید.
اگر ریزش مو دارید خواص گیاه حنا
حنا از نظر طب قدیم سر وخشک وهم گرم خشک است.
اگر ریزش مو دارید ، اگر خارش پوست ، اگر پاهایتان بوی بد می دهد از این گیاه خدا دادی استفاده کنید
خواص دارویی گیاه حنا
۱ - جهت از بین بردن قارج های پوست سر
۲ - برای رفع اگزما گرد برگ حنا با برگ هلو مخلوط کنید و به صورت ضماد استفاده نمایید.
۳ - برای معالجه ترشحات سوزاکی مهبل از جوشانده ریشه درخت استفاده می شود
۴ - برای رفع جوش های دهان ، جوشانده حنا را مز مزه کنید و نتیجه خوبی بگیرید.
۵ - گذاشتن گل یا برگ حنا در لابه لای لباسهای خود از بید زدگی لباس جلو گیری کنید
۶ - جنا ضد سردرد است ( ضماد حنا با سرکه روی پیشانی بگذارید تا سر دردتان خوب شود.
۷ - در قدیم برای معالجه جذام از جوشانده آن استفاده می کردند و نتیجه خوبی می گرفتند( نا گفته نماند که برای کلیه مضر است ) ولی در قدیم باز هم برای دفع سنگ کلیه و مثانه ۸ گرم برگه حنا را در ۳۰۰ سی سی آب می خیسانده و آن را صاف می کردند و به معریض می دادند.
۸ - گذاشتن ضماد حنا بر سر باعث تقویت بینایی خواهد شد.
حنا کردن کف پا عث لطیف شدن کف پا شده وبوی بد پا را از بین خواهد برد و باعث تقویت نیروی جنسی خواهد شد.
نماز در اسلام،همان عبادت بزرگی است که در رأس عبادات قرار دارد و پرداختن به آن و به روح و حقیقت آن رسیدن،ارتباط با
خداوند را در ژرفای وجود انسان نفوذ می دهد و تبلور می بخشد.
سایت حاضر به معرفی نماز و آثار آن می پردازد.
امیدواریم از مطالب این سایت بهره کافی را ببرید.
نویسنده سایت :
محمد علیدوستی شهرکی