بسم الله الرحمن الرحیم
در خطبه اول، خودم و همه شما بزرگواران نمازگزار جمعه، برادران و خواهران گرامی را به تقوای الهی و پرهیزکاری وصیت و سفارش مینمایم. عزیزان تقوا، تقوا، تقوا.
در میان واژههای اسلامی پراستعمالترین واژه تقوا است و 248 بار در قرآن کریم آمده است. در نهج البلاغه و صحیفه سجادیه محور خطبهها، نامهها و وصایای مولایمان امیرمؤمنان حضرت علی «علیه السلام» و سیدالساجدین امام سجاد «علیه السلام» میباشد. در نمازجمعه بر امام جمعه و خطیب جمعه فرض و واجب است در هر دو خطبه نمازجمعه، خود و نمازگزاران را به آن سفارش نماید. خداوند به بنده و همه شما توفیق دهد تا نعمت تقوا را که راهنمای زندگی سعادتمند بشری است در وجودمان و زندگیمان تقویت نماید. انشاءالله
این هفته نیز با توجه به ایام ولادت با سعادت سرور زنان بهشت حضرت فاطمه زهرا «سلام الله علیها»، بحثی هر چند کوتاه راجع به جایگاه زن در اسلام و مقام و مرتبت ام ابیها فاطمه اطهر «سلام الله علیها» خواهیم داشت.
زن در جاهلیت هرگز در حد یک انسان مطرح نبود و با او مانند یک کالا برخورد میشد و او را معامله میکردند.
در نظر رومیان زن مظهر تام شیطان و در شمار ارواح موزی شمرده میشد و در ردیف کالا و اشیاء قرار داشت که به همدیگر هدیه میدادند یا مبادله میکردند.
در چین کمونیست، اگر دختری از مادری به دنیا میآمد نزدیکان به پدر طفل و مادر او تسلیت میگفتند و با تأسف و ترحم فوق العاده به آنها مینگریستند. در حالا حاضر هم به خاطر قانون یک فرزندی برخی قبل از به دنیا آمدن دختر آنرا از بین میبرند یا پس از تولد دختر آنرا به هر نحوی که بتوانند میکشند.
در میان اعراب جاهلی دخترکشی رایج بود و دختر را زنده به گور میکردند. در چنین روزگار تاریکی آفتاب عالم افروز اسلام از افق کعبه طلوع کرد و شخصیت ضربه دیده زن را احیاء کرد و او را در جایگاه شایسته انسانی قرار داده و این از افتخارات اسلام عزیز است که شخصیت انسانی زن را به او باز گردانید و او را از لجنزار جاهلیت به گلستان معطر اسلام ناب هدایت کرد.
پیامبر بزرگوار اسلام حضرت ختمی مرتبت محمد بن عبدالله «صلی الله علیه و آله و سلم» برای مبارزه با تحقیر شخصیت زنان، تکریم فوق العاده از آنان به عمل آورده و وقتی به حضرتش خبر دادند که خداوند به شما دختری(حضرت فاطمه زهراء «سلام الله علیها») عطاء فرموده است، آثار ناخشنودی در چهره بعضی از یارانش ظاهر شد، گویی هنوز رسوبات افکار جاهلیت از ذهن آنها پاک نشده است، پیامبر اسلام «صلی الله علیه و آله و سلم» فرمود: مَا لَكُمْ رَيْحَانَةٌ أَشَمُّهَا وَ رِزْقُهَا عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَل؛ (فاطمه من) ريحانهاى است كه او را مىبويم، و روزى او با خدا است(ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، صفحه 302)
در روایت دیگری پیامبر اکرم «صلی الله علیه و آله و سلم» فرمود: بهترین فرزندان شما دخترانند.
لذا امام راحل «قدس سره» روز ولایت با سعادت فاطمه زهرا «سلام الله علیها» را روز زن و مادر نامگذاری کردند چون حضرتش زن و مادر نمونه در تاریخ هستند.