نوع سیاه آن به دلیل وجود آنتی اکسیدان جلوی تولید رادیکالهای آزاد را میگیرد و بنابراین مفیدتر است.[۱۲] همچنین مصرف این ماده به راحتی از پوکی استخوان پیشگیری کرده و سرعت پیشرفت آن را کاهش میدهد.[۱۳] مصرف شکلات برای سگها، گربهها و اسبها مضر است و همچون سم در بدن آنها عمل میکند.[۱۴]
راهنمای چشیدن شکلات تلخ
۱. اقامت در یک مکان آرام. برای بهتر کشف و لذت بردن از طعم و مزه شکلات تیره، بهتر است تلویزیون را خاموش کنید، کودک در حال جیغ کشیدن را آرام کنید، به سر و صدا از خیابان و یا حتی صدای دوستان خود را که صحبت بیش از حد و بیش از حد بلند را نشنوید و... اندکی سکوت اجازه میدهد تا با تمرکز بهتر و بهتر همه طعم شکلات را کشف کنید..
۲. کامتان را پاک کنید! مطمئن شوید که دهان خود را از طعم باقیمانده از آنچه شما قبلاً خوردهاید و یا نوشیدهاید تمیز شده باشد. اگر لازم باشد، خوردن یک تکه نان دهان شما را "خنثی" میکند. این موضوع برای کشف پیچیدگیهای طعم شکلات پیچیده بسیار مهم است.
۳. یک تکه از شکلات به اندازه کافی بزرگ را بخورید تا عطر و طعم در دهان توسعه کامل یابد. شکلات بیش از حد کوچک به شما فرصتی برای کشف هر طعم ظریف شکلات را نمیدهد. مهم ترین چیز به خاطر داشته باشید این است که طعم به تدریج حس شود بنابراین، با حداقل ده گرم شکلات شروع میشود.
۴. آوردن شکلات به دمای اتاق قبل از چشیدن. شکلات بیش از حد سرد به شما این امکان را نمیدهد که شما طعم و عطر را کشف کنید.
۵. ظاهر شکلات را دیده بانی کنید. سطح باید صاف و براق، بدون لکههای سفید (به نام شکوفه) باشد که در غیر این صورت نشانه این است که شکلات به طور نادرست ذخیره شده است.
۶. بوی شکلات. عطر یک جزء مهم از عطر و طعم است.